Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прясно зеле с месо в гърне

Прясно зеле с месо в гърне
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се нарязва на парчета, зелето се почиства и също се нарязва.

  • 2

    В купа се слагат доматите, пюрето, зехтина, захарта и всички подправки и се разбърква.

  • 3

    В глинен гювеч или гърне се слага на дъното малко мазнина, слага се половината от месото и върху него половината от зелето. Полива се с част от сместа от домати и подправки, размесва се като зелето леко се намачква в ръце и отново се слага останалото месо и зеле. Изсипва се останалата смес и отново се разбърква и леко намачква.

  • 4

    Сипва се 200 мл вода, захлупва се и се пече на 200 С за 90 минути. След което капака се маха и се дозапича още 30 минути на 180 С.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Картофена гарнитура
    30 мин.
  • Панирани сандвичи
    20 мин.
  • Плодова пяна
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...