Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прясно зеле с телешко месо

Прясно зеле с телешко месо
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:супа
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете месото на малки късчета. Разтопете маслото и олиото. Прибавете нарязания на ситно лук и месото и задушете.

  • 2

    Като поомекнат, се наръсва с червения пипер.

  • 3

    Почистеното зеле се нарязва на ситно и се залива с кипяща подсолена вода и оцета. Така постоява 5-6 минути.

  • 4

    Изцежда се и се прибавя към месото и лука. Задушават се 5 минути, след което се заливат с вода.

  • 5

    Прибавя се ким, доматеното пюре и се овкусява със сол. Чорбата се оставя да къкри 10 минути под капак.

  • 6

    Поднася се с нарязан магданоз и настърган кашкавал.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Панирани тиквички с пресен джоджен
    20 мин.
  • Фин крем с оризово брашно
    20 мин.
  • Лук в бяло вино
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...