Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Луканка

Пушена Луканка
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.6
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се почиства от ципите, нарязва се на парчета, поръсва се със солта, захарта и половин грам селитра и се оставя 2 денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.

  • 2

    След това се смила и се смесва със ситно счуканите черен пипер, кимион и бахар.

  • 3

    Със сместа се пълнят сухи говежди черва, предварително нарязани на парчета с дължина 30-40 см.

  • 4

    Луканките се завързват здраво в двата края с конец и се окачват на проветриво място.

  • 5

    След 3-4 дни се опушват, докато добият червенокафяв цвят.

  • 6

    Пресоват се и наново се сушат.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...