Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Сланина (Дебелец)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сланината се нарязва на квадратни парчета и се нарежда в каче (вид дървен съд)
  • 2 Приготвя се саламура, като в 5 литра вряща вода се прибавят солта, черния пипер, дафиновия лист, карамфила и чесъна, разделен на скилидки
  • 3 Сланината се залива с изстиналата саламура и се оставя да отлежи 15-18 дни, като се обръща всеки ден, за да се осолиравномерно
  • 4 Изплаква се със студена вода, завързва се и се оставя на хладно и проветриво място 48 часа
  • 5 Отцедената сланина сеопушва до тъмнозлатисто оцветяване и още топла се натрива с червения пипер
  • 6 Съхранява се окачена на сухо и хладно място.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
"Запретвайте ръкави! Храната подсилва борбата! През празник или не всеки трябва да яде. Постно, местно и десерт, на добрите хора все...
  • Тази снимка ще я оставим без коментар :D
  • Не са ли очарователни?
  • Някой иска ли бисквитка :)
  • Мини кексче, направено с много любов :)
  • Класически козунак
  Знаете ли защо омъжените жени са по-пълни от "старите" моми?     - Вечер, когато старата мома си влезе вкъщи, отваря...