Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Сланина (Дебелец)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сланината се нарязва на квадратни парчета и се нарежда в каче (вид дървен съд)
  • 2 Приготвя се саламура, като в 5 литра вряща вода се прибавят солта, черния пипер, дафиновия лист, карамфила и чесъна, разделен на скилидки
  • 3 Сланината се залива с изстиналата саламура и се оставя да отлежи 15-18 дни, като се обръща всеки ден, за да се осолиравномерно
  • 4 Изплаква се със студена вода, завързва се и се оставя на хладно и проветриво място 48 часа
  • 5 Отцедената сланина сеопушва до тъмнозлатисто оцветяване и още топла се натрива с червения пипер
  • 6 Съхранява се окачена на сухо и хладно място.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибна салата с паста
    15 мин.
  • Светкавичен десерт с банани
    < 10 м.
  • Бутчета с карфиол и броколи
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Нямам търпение за великденската трапеза, за да:
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
Габровец със своя петгодишен син върви по пазара. - Тате, тате, купи ми диня! - Стига, бе! За какво ти е тая диня, ако си жаден, пий...