Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Сланина (Дебелец)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сланината се нарязва на квадратни парчета и се нарежда в каче (вид дървен съд)
  • 2 Приготвя се саламура, като в 5 литра вряща вода се прибавят солта, черния пипер, дафиновия лист, карамфила и чесъна, разделен на скилидки
  • 3 Сланината се залива с изстиналата саламура и се оставя да отлежи 15-18 дни, като се обръща всеки ден, за да се осолиравномерно
  • 4 Изплаква се със студена вода, завързва се и се оставя на хладно и проветриво място 48 часа
  • 5 Отцедената сланина сеопушва до тъмнозлатисто оцветяване и още топла се натрива с червения пипер
  • 6 Съхранява се окачена на сухо и хладно място.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Телешко със сос Чимичури
    20 мин.
  • Ягодово-бананово смути с кисело мляко
    < 10 м.
  • Омлет със спанак, сирене и яйца
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
На какво не можете да устоите през лятото?
"Най-трудно простият човек казва две думи: сгреших и благодаря. За него те са въпрос на чест." Яна Язова
  • И една орехова торта за разкош...
  • Едно наистина красиво предястие!
  • Страхотно мезенце, нали?
  • А вие обичате ли суши?
  • Добро утро със страхотна закуска към кафето!
Инструкция за покупка на диня. 1. За да закупите диня, първо трябва да я разпознаете сред другите стоки на щанда. Динята е кръгла,...