Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пушена Сланина (Дебелец)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сланината се нарязва на квадратни парчета и се нарежда в каче (вид дървен съд)
  • 2 Приготвя се саламура, като в 5 литра вряща вода се прибавят солта, черния пипер, дафиновия лист, карамфила и чесъна, разделен на скилидки
  • 3 Сланината се залива с изстиналата саламура и се оставя да отлежи 15-18 дни, като се обръща всеки ден, за да се осолиравномерно
  • 4 Изплаква се със студена вода, завързва се и се оставя на хладно и проветриво място 48 часа
  • 5 Отцедената сланина сеопушва до тъмнозлатисто оцветяване и още топла се натрива с червения пипер
  • 6 Съхранява се окачена на сухо и хладно място.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бутерки с доматен сос и гъби
    30 мин.
  • Лесни бутерки с мед и канела
    30 мин.
  • Сандвич с картофено кюфте
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можете да съблазните мъж, който има жена. Можете да съблазните мъж, който има любовница. Но не можете да съблазните мъж, който има...
  • Броколи, сирене Чедър и бекон... ммм
  • Уникален мраморен кекс
  • Какво се крие под този апетитен сос?
  • Време е за Пай с червено цвекло :)
  • Пастата е супер вкусна, каквото и да й добавим :)
Разговор между художници: - Успя ли да продадеш нещо? - Да, вчера… - Браво и колко пари взе? - 2000 лева? - 2000 лева?! И коя...