Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнена патица с ябълки

Пълнена патица с ябълки
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:полска кухня
Празник:Коледа
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Патицата се осолява, вътрешността се натрива с чесъна и майорана и се остава да престои една нощ в хладилника

  • 2

    На следващия ден се напълва с целите ябълки, зашива се, намазва се с мас и се запича до зачервяване

  • 3

    Добавя се малко топла вода, покрива се с алуминиево фолио и се оставя да се допича на бавен огън до омекване

  • 4

    В тиган, намазан с мас, се запичат филийките и се намазват със сладкото от боровинки (в Полша сладкото се приготвя леко тръпчиво).

  • 5

    Поднасят се заедно с готовата патица.

продукти
6 фил.хляб
3 ч.л.майоран
800 гр.ябълки
1 бр.патица
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!