Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнена пуйка с дробчета

5
Пълнена пуйка с дробчета
Източник: Iliana Bacheva-lazarova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Сезон:зима
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме и отцеждаме пуйката.

     

  • 2

    Приготвяме плънката – задушаваме в олио и малко масло нарязания праз, дробчетата, гъбите, ориза. Добавяме и солта и подправките.

  • 3

    Доливаме 150-200 мл вода.

  • 4

    Когато оризът поеме водата, махаме от огъня и пълним пуйката. Зашиваме и слагаме в по-дълбока тавичка.

  • 5

    Нарязваме зелето и го добавяме в тавичката около пуйката.

  • 6

    Доливаме с литър-литър и половина бульон, поръсваме с червен пипер, завиваме с фолио и печем около 90 минути.

  • 7

    След това махаме фолиото, намазваме пуйката с масло и червен пипер и печем още 30 минути.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Borislava Tihomirova
30.04.2013 | 15:16
странно ми звучи
4
тихомира илиева
23.01.2013 | 15:07
Записах си рецептата.
3
gabriela gabrielova
23.01.2013 | 11:25
Ще опитам тази рецепта.
2
kalinka kalinkova
22.01.2013 | 18:27
Пуйка съм яла преди много време но ще опитам.
1
pepi damjnova
22.01.2013 | 14:29
Не съм яла подобно нещо но сигурно е вкусно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...