Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнени чушки с боб

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 15 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сварете и посолете фасула
  • 2 С помощта на цедка отделете люспите
  • 3 Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз
  • 4 Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки
  • 5 Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително задесетина минути
  • 6 Отворите им потопете в брашно
  • 7 Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода
  • 8 Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути в по-умерена
  • 9 Ако пиперките загорят леко в горната си част, сложете хартия до пълното им изпичане.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
След Великден ме хваща...
"Глупаците организират пирове, на които се хранят умните хора." Бенджамин Франклин  
  • Не са ли очарователни?
  • Тази снимка ще я оставим без коментар :D
  • Класически козунак
  • Да си поиграем на домакиня!
  • Виолетово вдъхновение
  Знаете ли защо омъжените жени са по-пълни от "старите" моми?     - Вечер, когато старата мома си влезе вкъщи, отваря...