Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнени чушки с боб

Пълнени чушки с боб
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 15 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварете и посолете фасула. С помощта на цедка отделете люспите.

  • 2

    Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз.

  • 3

    Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки.

  • 4

    Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително за десетина минути). 

  • 5

    Отворите им потопете в брашно.

  • 6

    Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода.

  • 7

    Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути на по-умерена.

  • 8

    Ако пиперките загорят леко в горната си част, сложете хартия до пълното им изпичане.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Цикория с гъби
    15 мин.
  • Шоколадов кекс с червено вино
    50 мин.
  • Ароматна сьомга с 2 гарнитури
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какъв вид месо обичате най-много да си хапвате?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Любимият качамак с допълнение яйца... ммм
  • Кой иска едно парче?
  • Мекичките от детството ни, които не можем да забравим :)
  • Сладкишът със сладко и стъргано тесто на баба
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...