Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнени чушки с боб

Пълнени чушки с боб
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 15 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварете и посолете фасула. С помощта на цедка отделете люспите.

  • 2

    Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз.

  • 3

    Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки.

  • 4

    Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително за десетина минути). 

  • 5

    Отворите им потопете в брашно.

  • 6

    Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода.

  • 7

    Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути на по-умерена.

  • 8

    Ако пиперките загорят леко в горната си част, сложете хартия до пълното им изпичане.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Богата салата
    15 мин.
  • Солени палачинки с бекон и кашкавал
    30 мин.
  • Мини ябълков пай
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Нямам търпение за великденската трапеза, за да:
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...