Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнено агне

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.8
(базиран на 9 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Агнето се измива и посолява
  • 2 Ситно нарязания лук се задушава в 2/3 от мазнината, разбърква се с 1 с.л. червен пипер и се отстранява от огъня
  • 3 Прибавят се попарените във вряща вода и дребно нарязани дреболии, полусварения ориз, ситно нарязаните джоджен, магданоз и чесън, виното и сол на вкус
  • 4 Агнето се слага в тава, напълва се със сместа и се зашива коремния отвор
  • 5 Намазва се с останалата част от мазнината и червения пипер и се пече отначало в силна, а след това в умерена фурна
  • 6 През време на печенето се обръща няколко пъти и се полива с отделения в тавата сос.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...