Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнен заек

Пълнен заек
Източник: Роси Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    * Нужен е целият заек + дреболиите му.

  • 2

    Дреболийките се нарязват на дребно и се задушават в зехтина (3 с.л.) и 100 мл бира.

  • 3

    След като бирата се изпари, се добавя лука - също нарязан на дребно, и готвенето продължава до омекване на лука. 

  • 4

    След това се добавя ориза и 2 ч.ч. вода, сол и по 1 щипка от подправките. Оставя се да къкри, докато оризът поеме всичката вода. С тази смес се напълва заека и се зашива. 

  • 5

    Напълненият заек се слага в тава, полива се с останалия зехтин, посолява се добре и се слагат по 1 щипка черен пипер, червен пипер (едро смлян) и къри. 

  • 6

    В тавата се долива 1/2 ч.ч. вода и останалата (200 мл) бира. Пече се 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се пече до получаване на златиста коричка. 

  • 7

    Времето за печене варира в зависимост от големината на заека, затова е добре да се опитва от време на време. 

    * След като се махне фолиото, периодично заека може да се полива със соса в тавичката. 

продукти
1 бр.заек
1 ч.ч.ориз
1 ч.л.сол
1 щипкаестрагон
1 щипкачубрица
2 щипкакъри
300 млбира
6 с.л.зехтин
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...