Лятото е времето, когато скарата ни е най-любимото ястие.
Само че в един моменти ни омръзва от кюфтета, кебапчета и пържоли и е време да помислим за нещо по-различно и есенно.
Нещо лесно, не изискващо много усилия, въпреки това вкусно и ефектно.
Точно такова е днешното ни предложение - пълнен лук с кайма, увит в бекон.
Доста интерсно звучи, не мислите ли?
Ако ви е допаднала идеята, вижте нужните продукти. С това интересно предложение можете да изненадате приятно семейството и дори гостите си.
Нужните продукти:
- 4 големи глави лук
- 400 кайма
- 1/2 връзка магданоз
- 3-4 с.л. галета
- соев сос на вкус
- чили сос на вкус
- 1 с.л. кафява захар
- бекон
- барбекю сос
- сол и черен пипер
pinterest.com
Отделете най-външните и най-големите люспи от лука. Ако главите лук, които ползвате са много големи, от тях ще може да отделите люспи за 2-3 обвивки.
В противен случай ще ви трябват повече глави.
След като отделите големите люспи, нарежете останалия лук на ситно. Добавете го към каймата.
Сложете и останалите подправки - магданоз, сол, пипер, галета, соев сос, чили сос, кафява захар. Може да прибавите барбекю сос. Хубаво омесете каймата.
Към нея по ваше желание може да добавите нарязани на стино гъби, моркови, а защо не - кашкавал или чедър. Не забравяйте, че всичко е във вашите ръце и по-точно - вашето въображение.
След като каймата е омесена, ако имате време, я оставете да престои с подправките. Оформете топки от нея, според големината на люспите лук и ги увийте с него (виж снимката).
След това увийте пълнения вече лук в тънки резенчета бекон.
От тук нататък имате 3 варианта - може да изпържите лучените бомбички в тиган с малко олио, може да ги опечете на фурна или да ги изпечете на барбекю.
При всички случаи по време на готвенето с четка намажете топките със сос барбекю. Той ще им придаде чудесна сладост и лек пикантен вкус. Припомнете си как сами да си приготвите барбекю сос.
Още едно интересно предложение - ако печете на скара или фурна - по време на печенето може да сложите върху бомбичките сирене или кашкавал. Ето го и резултатът.
youtube.com