Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнозърнест хляб със сода (без мая)

Пълнозърнест хляб със сода (без мая)
Източник: Димитър
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете брашното, морската сол и содата. Смесете оцета към водата и след това добавете към сухите съставки.

  • 2

    Замесете меко тесто, което да не лепне (меси се около 5 минути, като ако започне да лепне, се добавят щипки брашно.

  • 3

    Оформете на малко хлебче и направете резени (с остър и сух нож).

  • 4

    Изпечете го в предварително загрята фурна на 180 С за около 45-50 мин. Слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората). Проверява се с дървена клечка.

  • 5

    След като е готов, увийте хляба в кърпа и изчакайте да изстине. Да ви е вкусно :)

  • 6

    Може да добавите една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата Мексикана (веган)
    < 10 м.
  • Фантазия от кисело мляко и сладко от смокини
    20 мин.
  • Сочни свински пържоли с гарнитура от зеленчуци
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...