Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнозърнест хляб със сода (без мая)

Пълнозърнест хляб със сода (без мая)
Източник: Димитър
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете брашното, морската сол и содата. Смесете оцета към водата и след това добавете към сухите съставки.

  • 2

    Замесете меко тесто, което да не лепне (меси се около 5 минути, като ако започне да лепне, се добавят щипки брашно.

  • 3

    Оформете на малко хлебче и направете резени (с остър и сух нож).

  • 4

    Изпечете го в предварително загрята фурна на 180 С за около 45-50 мин. Слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората). Проверява се с дървена клечка.

  • 5

    След като е готов, увийте хляба в кърпа и изчакайте да изстине. Да ви е вкусно :)

  • 6

    Може да добавите една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
  • Испанска салата от цикория и пиперки
    20 мин.
  • Сандвичи с тофу
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...