Изрязваме блатовете с чиния, да се получат с кръгла форма, и оставяме настрани.
Приготвяме крема: в купа с миксер разбиваме 300 мл прясно мляко с крем ванилия. Прибавяме заквасената сметана, разбъркваме. Разбиваме сладката сметана с пудрата и разбъркваме всичко в купата.
Пъпешът обелваме и нарязваме на малки парчета. 300 г от него пюрираме и разбъркваме с крема, накрая прибавяме и 1/3 от плода.
Приготвяме желатина и щом се охлади, смесваме с крема.
В чиния поставяме 1 блат, намазваме с разредения с 5-6 с.л. вода конфитюр, сипваме от крема с парченцата плод. Така се процедира и при трите блата.
Отгоре и от страни намазваме само с крема. Оставяме в хладилник да стегне.
През това време запичаме бадемите в сух тиган, начукваме ги и смесваме с кокос. Облепваме отстрани тортата. Отгоре разпределяме останалите парченца пъпеш, тук-там малинки и листа прясна мента.
Оставяме за 3-4 часа да се охлади и сервираме. Лятно и свежо. Бон апети :)
*От изрезките и останалия крем може да направите десерт в купички, както аз направих :)