Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пържено говеждо по китайски

Пържено говеждо по китайски
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Гъбите в рецептата са китайски гъби, накиснати във вода. А бамбука - връхчета от консерва.

  • 2

    Нарежете месото на тънки филийки, а после на ивици. Смесете соевия сос с шерито. Сложете месото в наринатата и оставете за 30 минути.

  • 3

    Извадете, отцедете и ги оваляйте в брашното. Запазете маринатата.

  • 4

    Сгорещете олиото и изпържете ивиците месо. когато покафенеят, извадете, отцедете и ги запазете на топло.

  • 5

    Заделете 5 с.л. олио. Измийте праза и го нарежете. отцедете бамбука и нарежете и него на ивици. Запържете ги заедно с праза, добавете маринатата, 250 мл вода, гъбите и месото и оставете да покъкри за 10-15 минути.

  • 6

    Подправете със сол и джинджифил. Сервирайте с ориз.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...