Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пържен ориз със зелено къри

6
Пържен ориз със зелено къри
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете морковите на малки парченца, лютата чушка, ако можете използвайте сорт халапеньо, нарежете също много ситно.

  • 2

    Загрейте мазнината в тигана, сложете къри пастата, ако не можете да намерите зелена, използвайте с каквато разполагате. Задушете за няколко минути пастата и добавете пилето, нарязано също на дребни парчета. Гответе, докато месото започне да става златисто отвън.

  • 3

    Добавете млякото и сока от лайм, ако можете да намерите и листа от лайм, става много вкусно. Овкусете със захарта и уни соса.

  • 4

    Сложете морковите и гответе, до почти готово положение. Трябва да останат по-твърди.

  • 5

    Накрая добавете предварително сварения ориз, разбъркайте, за да се смеси всичко добре, добавете босилека и лютата чушка. Гответе за още 1-2 минути.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
elena atanasova
11.10.2013 | 08:31
Ще взема и аз да го направя.
5
poli asenova
10.10.2013 | 09:28
Ще пробвам тази рецепта.
4
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:50
Така оризът ми се струва ще е вкусен.
3
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:49
Бих пробвала рецептата.
2
stefaniika koleva
09.10.2013 | 09:37
Доста интересна рецепта.
1
Margaritka
08.10.2013 | 16:17
Обожавам ориз и подобни рецепти още повече :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...