Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пържен ориз с месо

Пържен ориз с месо
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:китайска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
20 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    * Нужни са ви 3 ч.ч. сготвен ориз. Може да използвате останал от предния ден или да сложите да се свари около 1.5 ч.ч. ориз. 

  • 2

    В голям тиган (уок) загрейте 2 с.л. олио. Сложете  тигана пилешкото месо, предварително нарязано на кубчета и овкусено с 2 с.л. соев сос. Бъркайте, докато се запържи до златисто, после извадете в чиния. 

  • 3

    В тигана загрейте останалото олио и запържете наситнените лук и чесън и зеленчуците (моркови, грах, царевица). Когато омекнат, прибавете разбитото яйце и бъркайте, докато се сготви. 

  • 4

    После върнете пилешкото и сготвения ориз. Прибавете и останалия соев сос, разбъркайте и оставете няколко минути да се смесят вкусовете. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...