Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пъстърва по флорентински

5
Пъстърва по флорентински
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Размразете спанака на стайна температура. Нарежете бекона на малки кубчета, запържете леко в тиган.

  • 2

    Добавете накълцания лук и като стане прозрачен, прибавете спанака. Подправете със сол и пипер. Прехвърлете сместа в намазнена тава за печене.

  • 3

    Измийте пъртървите, подсушете ги, напръскайте обилно с лимонов сок отвън и отвътре и оставете за 15 мин.

  • 4

    Посолете и оваляйте в брашно рибите. Изпържете ги в силно сгорещена мазнина. Поставете ги върху спанака и изпечете за 20 минути на 200 градуса.

  • 5

    Прецедете мазнината от пърженето и към нея добавете бялото вино, сметаната, сол и пипер на вкус. Залейте пъстървата със соса и запечете за още 5 минути.

  • 6

    Рецептата е включена в книгата "Кулинарна енциклопедия" на издателство "Хермес".

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
poli asenova
13.03.2013 | 19:10
Ще пробвам и този вариант на пъстърва
4
тихомира илиева
11.03.2013 | 20:17
Винаги съм харесвала пъстървата
3
kalinka kalinkova
07.03.2013 | 19:45
Харесвам тази риба и аз ще приготвя по рецептата.
2
pepi damjnova
07.03.2013 | 19:22
Обичам пъстърва и ще пробвам рецептата.
1
Velinaa
07.03.2013 | 16:28
много добре изглежда рибката
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Еха, чудна идея за закуска
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...