Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пюре от бакла

Пюре от бакла
Източник: Turkish Food And Recipes
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Натопете баклата във вода и я оставете да кисне цяла нощ. Ако е замразена, я използвайте на момента.

  • 2

    Сложете всички съставки в тенджера, залейте ги с вода и ги оставете да заврат.

  • 3

    Варете, докато баклата омекне, около 15-20 минути за замразена и около 60 минути за прясна.

  • 4

    Изцедете зеленчуците и ги пасирайте. Посолете със солта, добавете захарта и 2 с.л. зехтин.

  • 5

    Сложете сместа в купа и я покрийте с прозрачно фолио. Оставете в хладилник за 1 час, докато стегне.

  • 6

    Полейте пюрето с лимоновия сок и зехтина. Украсете със ситно нарязан копър.

продукти
500 гр.бакла
1/2 ч.л.захар
4 с.л.зехтин
1 ч.л.сол
1/2 бр.лимон
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Засищаща салата с киноа и боб
    < 10 м.
  • Сьомга на фурна с 2 гарнитури
    40 мин.
  • Сладки безглутенови мъфини (3 съставки)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...