Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Рататуй а ла Люси

12
Рататуй а ла Люси
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За целта използвах домашни зеленчуци, така че са по-дребни. Вие можете да изберете и по-големи, в зависимост от тавичката или порцията, която искате да приготвите. Важното е а са горе-долу еднакви като големина в диаметър, за да се наредят по-красиво!

  • 2

    Започвам, като нарязвам на средни кубчета - три малки домата, чушката, лука и магданоза. Затопляме котлона на 2/3 от капацитета му и запържваме в малко олио лука, докато стане прозрачен.

  • 3

    Добавяме нарязаните домати и чушката. Слагаме щипка захар и 2 щипки сол. Накрая добавяме доматеното пюре ( използвах домашна апетитка) и нарязания магданоз и босилек.

  • 4

    Тази смес изсипваме в намазнена тавичка и разпределяме равномерно по дъното. Започваме да нарязваме на тънки кръгчета тиквичката, картофите и останали 3 домата.

  • 5

    Внимавайте и при картофите, тъй като на тях им трябва повече време за готвене. Нарязвайте ги много на тънко, и ако не са от пресните, може да се наложи да ги бланширате леко, за да сте сигурни, че няма да останат сурови.

  • 6

    Започвайте да редите резен картоф, след това домат, след това тиквичка и така докрай. Така подредено, ястието поръсете със сол на вкус и полейте с олио и вода.

  • 7

    Завийте с фолио и печете на силна температура около 200-220 С за 30 минути, докато ястието хубаво се задуши и картофите станат готови. Проверявайте ги.

  • 8

    След това махнете фолиото и печете, докато течността поизври и зеленчуците се запекат леко по краищата. При мен отне още 10-15 минути.

  • 9

    Рецептата в стъпки и снимки тук.

продукти
Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:37
Отговор на коментар #8 от zvetanka ivanova:
Наистина е много свежо.
11
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:36
Изглежда страхотно.
10
gabriela gabrielova
02.07.2013 | 08:45
Аз съм любопитна да опитам.
9
zvetanka ivanova
01.07.2013 | 12:53
Отговор на коментар #6 от Маргото:
А колко вкусно изглежда.
8
zvetanka ivanova
01.07.2013 | 12:52
Много свежо изглежда.
7
kalinka kalinkova
01.07.2013 | 08:13
Аз мисля да опитам вкусът му.
6
Маргото
28.06.2013 | 19:50
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
Учудвам се,че не е вкусно.
5
Маргото
28.06.2013 | 19:49
Страхотно изглежда.
4
ана
28.06.2013 | 18:17
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
тоест не е вкусно, така ли
3
vili deneva
28.06.2013 | 17:57
Аз мисля да го пробвам на вкус.
2
Ekaterina Tsoneva
28.06.2013 | 16:28
много ми харесва
1
Anna Vasileva
28.06.2013 | 15:28
честно да ви призная, това е вкусно само на вид :) Пробвала съм го няколко пъти,въпреки,че съм голям почитател на тази комбинация.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D