Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Реване 1 (Петя)

6
Реване 1 (Петя)
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Целта ми беше непременно да направя реването, което си спомням от детството ми - дебело, жълто и сочно. Когато бяхме малки, майка го правеше често и в неделя следобед имахме сладко пиршество (както всяка неделя между впрочем). Но майка не можеше да се сети
    дали е използвала грис, или е добавяла нишесте към брашното, затова започваме с реване 1:

  • 2

    Разбивате яйцата със захарта до побеляване, добавяте олиото, газираната вода (която може да заместите и с прясно мляко) и брашното с бакпулвера, а накрая и грис - гвоздеят в програмата.

  • 3

    Изпичате на 180 градуса, като проверявате с клечка за зъби кога е готово.

  • 4

    Оставяте да изстине и заливате с горещия сироп, макар аз да направих обратното - горещ блат - студен сироп, по-верен ми се види първият начин (като по учебник). За да проникне по добре сиропът, нарязвате предварително на триъгълници и поливате добре по разрезите.

  • 5

    Поръсвате обилно с кокосови стърготини - освен че придават красив и завършен вид на сладкиша, вкусово се получава съвършена комбинация.

Подобни рецепти от форума
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Borislava Tihomirova
30.04.2013 | 15:15
чъдесно реване петя :)
5
kalinka kalinkova
13.02.2013 | 12:54
Вчера правих реване но не стана сладко а винаги пропорцията захар ми е еднаква в сиропа,явно съм попаднала на някаква фалшива и не сладка захар.
4
gabriela gabrielova
12.02.2013 | 22:30
Обожавам реване.
3
pepi damjnova
12.02.2013 | 21:09
Скоро не съм правила реване. Ще взема да направя.
2
kalinka kalinkova
11.02.2013 | 22:30
Любимият десерт на моите деца. Приготвям го доста често.
1
zvetanka ivanova
11.02.2013 | 22:05
Винаги съм обичала реване.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...