Не само любовта на мъжа минава през стомаха. Няма нищо по приятно, независимо от пола ти, от това да те посрещнат с вкусни, топли гозби и романтично подредена трапеза.
Предполагаме, че колкото по-впечатляващи са блюдата, толкова по-големи ще са благодарностите в късните часове на денонощието.
Всъщност еротичната кухня, за която често ще си говорим, отдавна е сформирала свои собствени традиции. В тези рецепти често участват продукти, за които се знае, че са естествени афродизиаци.
Разбира се, всяко обикновено ястие може да се превърне в еротично с необходимата доза въображение в неговото поднасяне.
Освен това, съществува неразривна връзка между сексуалното желание и правилния начин на хранене.
След като разбрахме, че женското либидо се повишава вследствие на засилена консумация на омега-3 мастни киселини, решихме да ви предложим една много интересна рецепта. С риба-меч.
Колко еротика има в нея, прецете сами, но ви съветваме да изненадате нежната си половинка именно така...
За приготвянето на следната рецепта са ви необходими около 20 минути, 1 голям котлет от риба-меч, щипка сол, щипка натрошен черен пипер, супена лъжица зехтин, прясно изстискан лимонов сок (от половин лимон) и една супена лъжица накълцан сибирски лук (по избор).
Първо намазнете рибата със зехтина и я освежете с лимоновия сок. Втрийте внимателно солта и черния пипер и оставете да преседи така около 5 минути.
Снимка: CookToBang.com
Затоплете скарата максимално. (При липса на скара, може да използвате барбекю-тиган с похлупак.) След като хубаво се е загряла, намалете температурата до нормална и хвърлете котлета отгоре. Печете рибата покрита, докато побелее.
Обърнете я, да се запече от двете страни.
Снимка: CookToBang.com
Поръсете я със ситно нарязания сибирски (познат и като див) лук. Сервирайте с резени лимон, свежа зелена салата или ориз басмати. Колкото по-впечатляващо изглежда, толкова по-добре!
Десертът също е много важен. Трюфелите от кестени и шоколад или домашната торта Гараш ни се струват подобаващ завършек на вечерята. Но не и на вечерта.