Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
От тези плодове може да се направят и хубаво вино или ракия
от Kulinar.bg
Карфиолът съдържа сулфорафан – сярно съединение, за което е доказано, че убива раковите стволови клетки, като по този начин забавя растежа на тумора. Някои изследователи в тази сфера смятат, че точно премахването на...
от Kulinar.bg
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
от Kulinar.bg
Дали растението не би могло да помогне на хората, които вече са развили болестта на Алцхаймер? Повечето изследвания не показват да има такава полза. Това не изключва възможността продължителният прием на гинко билоба -...
от Kulinar.bg
На местата, където се отглеждат дърветата, ядките са вид разменна единица. Работниците, занимаващи се със земеделие и подобни активности, имат навика да ги дъвчат. Кола ядките имат способността да намаляват чувството за...
от Kulinar.bg
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
от Kulinar.bg
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
от Kulinar.bg
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.   Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Информираният избор е най-добрият начин да вземем най-адекватното за нас самите решение, що се отнася до здравето ни.   Именно затова периодично ви инфримираме за вредите от всички трудни за произнасяне химически...
от Kulinar.bg
Морската сол е продукт, получен от изпаряването на морска вода. Използва се в готвенето, природното лечение и козматиката. На някои места се среща като слънчева сол.
от Kulinar.bg
В зависимост от местните традиции и конкретната рецепта, медовината може да се направи с подправки (като канела, карамфил и индийско орехче), плодове или малц. Вкусът й може да придобие горчив или кисел оттенък.
от Kulinar.bg
Кала намак е специална минерална сол от Индия с отличителен вкус. Всъщност тя е условно наречена черна, цветът и е по-скоро тъмно червен със сивкави оттенъци. Този цвят се дължи на съдържащите се в нея минерали и желязо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Десерт с малини
    20 мин.
  • Риба с пикантна гарнитура
    30 мин.
  • Салата с цвекло и козе сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!