Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
80% от добива на авокадо по света идва от Калифорния, но има различни разновидности - от кръгли до крушообразни, от зелени до почти черни на цвят
от Kulinar.bg
А освен това, може да замени захарта навсякъде в храната
Сред най-важните антиоксиданти в състава на акай е антоцианина, който се бори със стареенето
от Kulinar.bg
Амарант или щир, както е позната у нас, е зърнена култура, която се отглежда от 8000 години насам. Добивът на растението се сравнява с този на ориза и царевицата. Амарантът е бил особено важна част от религиозните...
от Kulinar.bg
Сокът на ананас се предлага освен като отделна напитка и като съставка на много коктейли, като пина колада
от Kulinar.bg
Италианските пицеле са традиционни десерт вафлени сладки с аромат на анасон, ванилия и лимон
от Kulinar.bg
Това е растение от семейство тиквови, но на вкус напомня най-много на краставица. Големината на плодовете му е малка, в сравнение с височината на цялото растение. Достига до около 4-5 метра
от Kulinar.bg
През 1976 година е извършено изследване, чиито резултати сочат, че химикал, открит в растението, е 10 000 пъти по-мощен от химиотерапевтичното средство Adriamycin.
Арарат е арменски коняк, който се произвежда от арменската фирма „Yerevan Brandy Company“. Производството му започва още в далечната 1887 година. Напитката се прави от арменско бяло грозде и изворна вода, по...
от Kulinar.bg
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
от Kulinar.bg
Артишокът е култивиран вариант на магарешкия бодил. Отглежда се като хранителен продукт. Некултивираният или див артишок, носи името кардун (cardoon). Ядивната част на растението е главата, в която се развиват пъпки....
Въздейства благоприятно върху храносмилателната, дихателната и нервната система
от Kulinar.bg
Аспартамът е открит съвсем случайно през 1965 година от химика Джеймс Шлатер
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Цикория с гъби
    15 мин.
  • Макарони с патладжан и чери домати
    20 мин.
  • Десерт с боровинки, сладолед и сметана
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!