Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Добавя се, за да спомогне за формирането на храната и запазването на консистенцията й за по-дълго време, дори текстурата и формата й са защитени
от Kulinar.bg
Смята се, че редовната консумация на елда оказва благотворно влияние върху кожата, косата и ноктите
Листата на ендивията са богати на фибри, калции, желязо, фосфор, магнезий, минерални соли, захари, витамини С, А и К, инулин и горчивия глюкозид интибин
Ароматната смесица обикновено съдържа в състава си – чубрица, риган, розмарин, мащерка, майорана, листа от лавандула
от Kulinar.bg
Всичко започва с Адам и Ева и забранения плод. Сексът идва тогава, когато въпросните господин и дама са изгонени от райската градина
от Kulinar.bg
Естрагон или тарос, както още се среща, е многогодишно тревисто растение. Стеблените части, заедно с листата и цветовете му се прибавят към ястията, заради приятния му аромат.   Растението има и своите варианти,...
от Kulinar.bg
Жасминовият чай е най-популярният чай в Китай. Съставен е на основата на зелен или черен чай, а нежния и сладникав аромат на жасмин идва от сушените цветове на растението.   Вярва се, че жасминовото растение е...
При варене на животински кости и хрущяли се получава взаимодействие на водата с колагена, белтък съдържащ се в тях, от която реакция се образува желатин. Той е лесно разтопим във вода и степента на разтворимост е...
от Kulinar.bg
Използва се за медицински цели от древни времена. Има 2 основни типа женшен: азиатски (или корейски) и американски (Panax quinquefolius).
от Kulinar.bg
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.   Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
от Kulinar.bg
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
Полезна информация за видовете захар, тяхното въздействие и хранителна стойност
от Kulinar.bg
Захаринът обикновено се употребява заедно с аспартам в газираните безалкохолни напитки
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърза закуска
    20 мин.
  • Печен омлет II
    20 мин.
  • Грис халва
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Коя е най-добрата компания за вечеря?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...