Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Великденски пости - Седемседмичен пост (въздържане от употреба на месо, месни и млечни продукти, яйца и риба), ориентиран според християнския календар след Сирни Заговезни. Пряката обвързаност...
Олестра, често изписвана и като Олеан (Olean, по името на производителя) е заместител на мазнината, който всъщност не съдържа никакви мазнини, калории или холестерол. Олестра се използва в производството на доста мазни...
от Kulinar.bg
Съществуват много видове орехови дървета, но най-разпространеният от тях е обикновен (английски) орех. Той достига размери до 30 – 40 метра и е широко разпространен в Европа и цяла Азия.   През IV-ти век...
от Kulinar.bg
Папая е тропическо дърво, което вирее във влажните горещи райони на Централна и Южна Америка, Южна Африка и Югоизточна Азия.   Дървото е познато с много различни имена - "пъпешово дърво" в Китай и Шри Ланка или...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Природният сгъстител може да послужи и като стабилизатор
от Kulinar.bg
Най-големите привърженици на пикниците са жителите на британските острови. Те им се наслаждават поне от 300 години
Пири-пири растат в дивата природа на Африка в продължение на векове. Към днешна дата, те се отглеждат с търговска цел в Уганда, Малави и Зимбабве. Чушлетата се отглеждат с две цели – като част от хранително-вкусовата и...
от Kulinar.bg
Единствената неядивна част на плодът е неговата кора, която трябва да обелите преди всякакъв вид употреба
от Kulinar.bg
Пицата окончателно добива известната днес форма в предренесансов Неапол. Бедните селяни с помощта на малък брой съставки си приготвяли хлебна кора, гарнирана със сирене
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърза закуска
    20 мин.
  • Печен омлет II
    20 мин.
  • Грис халва
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Коя е най-добрата компания за вечеря?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...