Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Радикиото е листен зеленчук, известен още като Италианска цикория. Растението трае през цялата година, листата му обикновено са бяло-лилави.   Има леко тръпчив и горчив вкус, който понамалява, когато бива...
от Kulinar.bg
Райската ябълка произхожда от Китай и Япония, затова на някои места е известна като японска райска ябълка. Ботаническото й наименование е "diospyros" и означава "божествен огън".   В България започва да се...
от Kulinar.bg
Алкохолната напитка е традиционно питие не само за България, но и за целия Балкански полуостров
от Kulinar.bg
За първи път вкусното сирене се споменава в средновековни текстове като изключително хранително блюдо
Рапичното олио е произведено още през 19 век и се е използвало за смазка на парни машини. Бил е рядко консумиран от животни и хора, заради горчивия си вкус
Ревенът (Rheum officinale) е широколистно тревисто растение от рода лападови, много подобно на киселеца. Огромното му и месесто стъбло достига до 2 метра височина, а листата му са големи и масивни.   Ревенът...
От векове наред резенето се използва в алтернативната медицина. Гърците го използвали като средство за отслабване, в Индия – като противоотрова при ухапване от скорпиони и змии
от Kulinar.bg
Трябва да ги включваме в менюто, колкото е възможно повече
от Kulinar.bg
В България риганът е познат още като горски чай, балкански чай и черновръхче. Риганът е многогодишно тревисто растение.   Билката намира широко разпространение като подправка в кулинарията не само в Европа, но и...
от Kulinar.bg
Неотворени, шушулките могат да послужат и като перкусионен инструмент, подобен на маракасите. Звукът идва от дрънкащите зрънца вътре в тях.
Нюансът на розовото, който идва от контакта на ципата с гроздовия сок, може да варира от бледо до много наситено, в зависимост от сорта на гроздето, както и техниките по производство.
Още древните са знаели, че розмаринът има благоприятен ефект върху паметта.
от Kulinar.bg
А знаехте ли, че ройбосът принадлежи към семейство Бобови? Храстът се отглежда само в малък регион в Западен Кейп, Южна Африка
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тортелини "Пепеляшка"
    30 мин.
  • Маринован нахут
    30 мин.
  • Богата пълнена тиква
    50 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво си поискахте от кулинарния Дядо Коледа? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...