Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
До 1970г салатата айсберг нямала съперник за хорската любов, но след това индустрията започнала да експериментира с нови видове и хрупкавата маруля вече не била абсолютният доминант на пазара
Салепът е корен от вид орхидея. Представлява многогодишно растение, чиито стъбла достигат до 50-60 см. То има зелени сочни листа. Цветовете му варират от розово до виолетово. Салепа е известен още с имената: Развниче,...
от Kulinar.bg
Всъщност самардалата (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) се среща основно у нас. Открива се и в няколко други страни, например Молдова и Румъния, но единствено тук се употребява с кулинарни...
от Kulinar.bg
И както казват едни от най-утвърдилите се бохеми италианците - Dolce far niente – живот без грижи
Сангрията е вино, типично за Испания, Португалия и Аржентина. Тя обикновено се състои от вино, нарязани плодове, подсладител и малко количество добавено бренди.   Плодовете могат да бъдат портокал, лимон, лайм,...
от Kulinar.bg
Маслото от сапоте се извлича от ядивните плодове на дървото и има редица свойства, за които тялото ви ще е благодарно.
от Kulinar.bg
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
от Kulinar.bg
Най-плътните и най-големи по размер са термично обработените пресовани сирена. Те зреят дълго - около две години и могат да се съхраняват дълго време
от Kulinar.bg
Технологията на приготвяне е усъвършенствана от римляните. За да получат повече видове сирене, те използвали мляко от различни видове животни, билки и подправки
Малки крушовидни бомбички с изискан пушен вкус
от Kulinar.bg
Скумрията е сред рибите, които определено можем да си хапваме по-често. Тя е сред мазните риби, които имат множество полезни характеристики.
от Kulinar.bg
Вътрешността на плода започва от бледо жълта в началото на процеса на зреене, за да достигне до апетитния кехлибарен цвят, когато е готов за консумация.
от Kulinar.bg
Ни нарежда сред страните с висок рейтинг като селекционер и производител на слънчогледово масло
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Медальони от еленско месо
    40 мин.
  • Двойно шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Разядка с печени чушки
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Коя е най-добрата компания за вечеря?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D