Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолесто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус.   Името му означава на санскритски "непобедим камък". Извлича се от...
от Kulinar.bg
Интересното е, че не спира да ражда през цялата година
Ревенът (Rheum officinale) е широколистно тревисто растение от рода лападови, много подобно на киселеца. Огромното му и месесто стъбло достига до 2 метра височина, а листата му са големи и масивни.   Ревенът...
Рапичното олио е произведено още през 19 век и се е използвало за смазка на парни машини. Бил е рядко консумиран от животни и хора, заради горчивия си вкус
от Kulinar.bg
Червената боровинка е плод, който може да ви набави добро количество витамини, минерали омега-3 мастни киселини
Черният чай се приготвя от листата на растението чай (Camellia sinensis). От същото растение се правят и бял и зелен чай, но по различна технология. При обработката на черния чай, листата се подлагат на пълна...
от Kulinar.bg
Съществуват много видове орехови дървета, но най-разпространеният от тях е обикновен (английски) орех. Той достига размери до 30 – 40 метра и е широко разпространен в Европа и цяла Азия.   През IV-ти век...
Ароматният сос произхожда от областта Лигурия, Северна Италия,
Той се използва широко в медицината и билколечението, заради благоприятното му влияние върху човешкото здраве
от Kulinar.bg
Арбутус (Arbutus) е род от поне 14 вида, който принадлежи към семейство Пиренови
от Kulinar.bg
В България най-често се използва за овкусяване и придаване на аромат на сладка, компоти.
от Kulinar.bg
Сиренето се прави от краве мляко във вид на монолитни топки, наподобяващи пъпеш, тежащи средно 2 кг.
от Kulinar.bg
През 1976 година е извършено изследване, чиито резултати сочат, че химикал, открит в растението, е 10 000 пъти по-мощен от химиотерапевтичното средство Adriamycin.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...