Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
До 1970г салатата айсберг нямала съперник за хорската любов, но след това индустрията започнала да експериментира с нови видове и хрупкавата маруля вече не била абсолютният доминант на пазара
Редица хора страдат от дефицит на витамин В1, защото е най-нестабилният от В-групата.
Брюкселското зеле е изключително полезно и богато на хранително вещества. Нарежда се на едно от първите места сред храните от растителен произход.
от Kulinar.bg
Карфиолът съдържа сулфорафан – сярно съединение, за което е доказано, че убива раковите стволови клетки, като по този начин забавя растежа на тумора. Някои изследователи в тази сфера смятат, че точно премахването на...
от Kulinar.bg
Но също така се използва и в медицината
от Kulinar.bg
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
от Kulinar.bg
Дали растението не би могло да помогне на хората, които вече са развили болестта на Алцхаймер? Повечето изследвания не показват да има такава полза. Това не изключва възможността продължителният прием на гинко билоба -...
от Kulinar.bg
На местата, където се отглеждат дърветата, ядките са вид разменна единица. Работниците, занимаващи се със земеделие и подобни активности, имат навика да ги дъвчат. Кола ядките имат способността да намаляват чувството за...
от Kulinar.bg
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
от Kulinar.bg
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
от Kulinar.bg
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.   Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Информираният избор е най-добрият начин да вземем най-адекватното за нас самите решение, що се отнася до здравето ни.   Именно затова периодично ви инфримираме за вредите от всички трудни за произнасяне химически...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Скариди с бекон и бобен сос
    15 мин.
  • Печена тиква с орехи и сини сливи
    30 мин.
  • Качамак II
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво си поискахте от кулинарния Дядо Коледа? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...