Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Информираният избор е най-добрият начин да вземем най-адекватното за нас самите решение, що се отнася до здравето ни.   Именно затова периодично ви инфримираме за вредите от всички трудни за произнасяне химически...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Киселецът е вид многогодишно тревисто растение от семейството на лапада. Той се отглежда в по-голямата част от Европа, растейки в изобилие. Зеленчукът е с височина около 60 см и има сочни стъбла и листа. През юни и юли...
от Kulinar.bg
Морската сол е продукт, получен от изпаряването на морска вода. Използва се в готвенето, природното лечение и козматиката. На някои места се среща като слънчева сол.
Пири-пири растат в дивата природа на Африка в продължение на векове. Към днешна дата, те се отглеждат с търговска цел в Уганда, Малави и Зимбабве. Чушлетата се отглеждат с две цели – като част от хранително-вкусовата и...
Лецитинът (Е322) е субстанция с естествен растителен произход, която се характеризира със силни повърхностно-активни свойства. Името на добавката идва от гръцкия език и означава "яйчен жълтък" ("лекитос"), поради факта,...
Учените все още не са отговорили категорично на въпроса защо добавянето на водород към растителните мазнини има такова неблагоприятно влияние върху тялото.
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Растението е било на почит до такава степен, че зърната му са били използвани като платежно средство
Плодът монк е част от китайската народна медицина
От което могат да се направят хляб, бисквити и паста
Ароматната смесица обикновено съдържа в състава си – чубрица, риган, розмарин, мащерка, майорана, листа от лавандула
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Десерт с малини
    20 мин.
  • Риба с пикантна гарнитура
    30 мин.
  • Салата с цвекло и козе сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...