Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ризото

1
Ризото
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Остържете и измийте морковите и ги нарежете на едри кръгчета

  • 2

    Обелете лука и целината. Нарежете лука наситно, а целината - на резени

  • 3

    Измийте пилето, подсушете го, нарежете го на парчета и отстранете костите

  • 4

    В тенджера сложете костите, крилцата, шийката, телешкото, морковите, целината и половината лук

  • 5

    Залейте с 2 литра вода и кипнете

  • 6

    Поръсете леко с черен пипер и сол, и варете около 70 минути

  • 7

    В друга тенджера загрейте зехтина и маслото

  • 8

    Прибавете останалия лук и го запържете до прозрачност

  • 9

    Сложете суровите пилешки парчета и ги запържете за няколко минути

  • 10

    Налейте виното, посолете и варете под капак на тих огън около 50 минути

  • 11

    Сипете ориза (арборио, карнароли или виалоне нано), разбъркайте добре и на малки порции доливайте от горещия бульон

  • 12

    Когато оризьт се свари, поръсете с половината настърган кашкавал иразбъркайте добре

  • 13

    Сервирайте ястието поръсено с останалия кашкавал.

продукти
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Krasimira Jekova
20.05.2013 | 11:02
с вино всичко става супер :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Карамелизирани банани с мед
    < 10 м.
  • Пилешко с топено сирене и интересен сос
    45 мин.
  • Салата с кус кус и още нещо
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D