Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Родопска кавърма с телешко месо

6
Родопска кавърма с телешко месо
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него последователно добавете нарязаният на полумесеци лук, чушки, морковът, нарязан на дребно, гъбите и накрая доматите, подправките и малко вода.

  • 2

    Разбъркайте добре и разпределете кавърмата в гювечета. Сложете ги в студена фурна, включете на 200 С и, след като се загрее, намалете на 180 градуса.

  • 3

    Гответе до готовност продуктите. Малко преди да са готови, ги извадете, във всяко настържете кашкавал и чукнете по едно яйце.

  • 4

    Захлупете и върнете обратно гювечета във фурната за още 10-15 минути. Преди поднасяне, поръсете с магданоз.

     

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Отговор на коментар #5 от Tatiana Dimitrova:
Подправките са сол,черен и червен пипер и чубрица.
5
Tatiana Dimitrova
04.01.2014 | 14:18
Ако бяха опоменати и подправките,би било идеално!
4
poli asenova
03.01.2014 | 17:40
Отговор на коментар #2 от Vqra Petrova:
И аз много обичам.
3
poli asenova
03.01.2014 | 17:40
Изглежда толкова вкусно.
2
Vqra Petrova
03.01.2014 | 16:56
Много харесвам всичко сготвено в гювеч :)
1
Svetlozara
03.01.2014 | 16:48
толкова готино и аптитно изглежда :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...