Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Руска салата

19
Руска салата
Източник: Диляна Петрова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:салата
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Картофите се измиват, сваряват и обелват. Като изстинат малко се нарязват на не много ситно.

  • 2

    Колбасът, краставичките и яйцата се режат на ситно.

  • 3

    Всичко се смесва и се прибавя майонезата и черния пипер.

  • 4

    Слага се сол на вкус.

  • 5

    За да стане по-лека салатата се добавят и 2/3 супени лъжици кисело мляко.

Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Росен Василев
28.12.2013 | 22:22
Отговор на коментар #13 от Диляна Петрова:
Сега прочетох внимателно. Ето заготовката първо. Има картофи, малка глава целина и моркови. Картофите са 1,3 кг., а морковите са под количеството, което обявих за нужно. И съжалявам, че не сложих 450-500 гр., а само 350 грама. Запалката в средата е за мярка. Режа дълго картофите с резачка за яйца. Така парченцата картофи и всичко друго имат еднаква големина. Нещо на което държа много. При това грахът е от дребният. Втората снимка на готовата салата я направих преди малко. Толкова е останала просто. За размера на парченцата от нещата съди по граха, който е от дребният повтарям. За целината. Слага се на почти всички видове зрял боб и му придава неповторим вкус. Да я сложа в руската салата причината бе Асен Чаушев. http://prikachi.com/images.php?images/973/6896973A.jpg http://prikachi.com/images.php?images/976/6896976e.jpg
18
Росен Василев
28.12.2013 | 20:43
Отговор на коментар #16 от Диляна Петрова:
..........защото ти го казваш така едва ли не задължително трябва по твоя начин....... :) :) :) Много точно уцели тежкият ми характер, но наистина те разбирам за леката руска салата. Аз съм си дебел и обичам тежката салата. А книгата на Асен Чаушев май не може да се намери никъде. Той лично ми я подари при случайна среща. Има страхотни неща там. Има един боб по Осиковски, който не се запържва и става много хубав за хора като теб. "Лек" е така да се каже, но не знам имам ли право да пиша рецепта на автор тук, освен може би ако уточня, че е негова. Всичко, което направя и покажа ще е със снимки разбира се.
17
Диляна Петрова
28.12.2013 | 10:48
Отговор на коментар #15 от Росен Василев:
:)
16
Диляна Петрова
28.12.2013 | 10:48
Добре, но понеже на мен не ми допада руската ми салата да е много тежка и за това слагам мляко за да стане по - лека. Аз не се сърдя за това, което ми написа, а просто се подразних, защото ти го казваш така едва ли не задължително трябва по твоя начин да я правят всички. Всеки си има негова рецепта :)
15
Росен Василев
28.12.2013 | 10:21
Отговор на коментар #13 от Диляна Петрова:
пп. В тази, която правя не слагам праз. То и да има не би се видяло на снимките.
14
Росен Василев
28.12.2013 | 10:20
Отговор на коментар #13 от Диляна Петрова:
Не се сърди. Това, което предлагам е на Асен Чаушев от книгата му за готвачи. Книгата е "Кулинарна енциклопедия - рецептурник". Всъщност за вкуса е важно съотношението между майонеза и картофи. При теб майонезата е драстично малко като количество. Приемам, че имаш предвид 400 грама, защото пишеш 2 пакетчета. Регистрирах се само за да напиши първият коментар, но ползвам сайта за акъл при готвенето. Опитай тази на Чаушев, общо взето съм дал количествата и пак ще говорим. А иначе ползвам хитрини при приготвянето на руска салата и ще опитам да кача снимки и рецепта по количества, макар че съм дал съотношенията в проценти.
13
Диляна Петрова
27.12.2013 | 23:52
Отговор на коментар #11 от Росен Василев:
Все пак аз не правя лучена или празена салата. Ако ми покажеш поне една руска салата по твоята рецепта може и да се съглася с теб, ама дори и на магазина не съм виждала като това което ти казваш с целина и праз.
12
Диляна Петрова
27.12.2013 | 20:21
Отговор на коментар #11 от Росен Василев:
Ами виж сега това си е моята рецепта! Аз така си я правя и ми харесва!!! Реших да я предложа в този сайт, на който не му харесва да не я прави! Въпрос на вкус. Като искаш направи си и ти салата предложи си я тук ама недей да казваш на хората как точно ти си правиш салатата все едно ще ги убедиш задължително твоята рецепта да спазват, сякаш тя е утвърдения вариант на този тип салата!!!!!!!
11
Росен Василев
24.12.2013 | 14:43
Нито черен пипер се слага, нито пък кисело мляко. Картофите спрямо останалите продукти са близо три пъти повече в тази бедна рецепта. Целина глава (половин малка глава) задължително трябва да присъства в руската салата. Може и праз да се нареже при желание. Майонезата сега е по 200 грама в опаковка. Две опаковки на толкова картофи няма да се усетят въобще. Майонезата нужна за руска салата трябва да е около 80% от грамажа на картофите. Останалите неща, които се слагат са по около 35% от грамажа на картофите. Това приблизително. Киселите краставички са 60% от грамажа на картофите. Сол 15 грама на килограм картофи. Но! Всичко е много пари приятели, така че става и така, както горе е описано :).
10
gabriela gabrielova
13.12.2013 | 11:00
Може да се пробва и тази рецепта.
9
zvetanka ivanova
13.12.2013 | 09:50
Аз не съм слагала едновременно майонеза и яйца.
8
elena atanasova
12.12.2013 | 09:52
Отговор на коментар #7 от elena atanasova:
но ще пробвам и тази комбинация.
7
elena atanasova
12.12.2013 | 09:51
Не съм слагала кисело мляко в руска салата.
6
pepi damjnova
12.12.2013 | 09:05
Отговор на коментар #3 от stefaniika koleva:
Аз само черен пипер не слагам.
5
pepi damjnova
12.12.2013 | 09:05
Харесвам тази салата и скоро ще я правя.
4
stefaniika koleva
11.12.2013 | 21:38
Става вкусна руската салата.
3
stefaniika koleva
11.12.2013 | 21:37
Ползвам почти същата рецепта.
2
Аламинут
11.12.2013 | 10:40
Страхотна салата . Много обичам да си я приготвям.
1
Анелия Петрова
11.12.2013 | 09:56
Рецептата е страхотна , но можеше малко повече да се постараете с украсата :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D