В голяма купа се накъсва зелената салата на парченца.
Доматите се режат на парчета, чушката на ивички, краставицата на кубчета, лукът на шайби, сварените яйца се нарязват на четири, сиренето чедър на кубчета.
Продуктите се прибавят към зелената салата и се разбърква.
Добавят се сьомгата, маслините и каперси.
Оставя се в хладилник за 1 час, за да се смесят вкусовете.
Дресингът се приготвя като скилидката чесън се пресова и се добавя зехтин, оцет,лимонов сок и майонезата. (за дресинга: 2 с.л. зехтин, 1 с.л. ябълков оцет, лимонов сок, 1 супена лъжица майонеза, 1 скилидка чесън, копър).
Поръсва се с копър.
Салатата се полива преди поднасяне.