Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Саралия баклава

12
Саралия баклава
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Към пресятото брашно се прибавят солта, оцета и 1 яйце. Прибавя се 1 ч.ч. вода постепенно. Омесва се много меко тесто. Разделя се на 10 равни части, които се оформят на топчета върху намаслен плот.

  • 2

    Нареждат се в тава, намазват се с олио и се оставят за 20 минути да починат на хладно. След това отново се намазват с мазнина и се разточват на кори в елипсовидна форма. Намазват се с масло наполовина, така че да може да се похлупи другата половина.

  • 3

    След това сгънатите кори се разтеглят, така че да се получат правоъгълници. Разточват се и се сгъват на 4. Оставят се отново да престоят на хладно и по същия начин се разточват и сгъват още 2 пъти.

  • 4

    След последния път вече се разточват на кора с правоъгълна форма. Посипват се с ядки, накълцани и смесени с канела, по дължина на кората. Навиват се на руло и се нареждат в тава.

  • 5

    Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.

  • 6

    След като саралията е изстинала се залива с горещ сироп, който се прави от захарта, останала вода, ванилията и лимонената киселина.

продукти
Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
zvetanka ivanova
02.12.2013 | 08:56
Отговор на коментар #7 от pepi damjnova:
И аз да ти кажа.
11
zvetanka ivanova
02.12.2013 | 08:56
Чудна баклава.
10
kalinka kalinkova
29.11.2013 | 10:17
Ще се възползвам от рецептата.
9
kalinka kalinkova
29.11.2013 | 10:16
Не съм правила досега такава баклава.
8
pepi damjnova
29.11.2013 | 08:59
Отговор на коментар #3 от vili deneva:
Страшно ми допадна.
7
pepi damjnova
29.11.2013 | 08:58
Мога да изям няколко парчета.
6
Пияно пиле
28.11.2013 | 14:55
както обичам баклава, бих я хапнал с кеф ;Р
5
elena atanasova
28.11.2013 | 10:32
Тази баклава ще трябва да се пробва.
4
vili deneva
28.11.2013 | 09:05
Отговор на коментар #2 от Svetlozara:
Как ми се хапвааа.
3
vili deneva
28.11.2013 | 09:05
Невероятна баклава.
2
Svetlozara
27.11.2013 | 17:11
Страхотна баклавица :)
1
кати
27.11.2013 | 16:26
Много интересна рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...