Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сарми от лапад

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 9 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1 Лукът се нарязва наситно, морковите се настъргват и всичко се задушава в част от олиото
  • 2 Оризът се изчиства и измива и се слага да се задушава при омекналите лук и моркови, добавясе и доматеното пюре
  • 3 Плънката се залива с 200 мл вода
  • 4 Подправя се със сол, черен и червен пипер и чубрица
  • 5 Оттегля се от котлона, след като оризът поеме цялата течност
  • 6 Лападът се измива и се попарва с подсолена вряла вода
  • 7 Веднага се потапя в съд със студена вода с оцет
  • 8 Върху всяко листо се поставя по една чаена лъжичка от плънката
  • 9 Завиват се сарми и се подреждат плътно в намаслена тавичка
  • 10 Заливат се до половината с гореща вода и се пекат в загрята до 180 С фурна, докато водата се изпари
  • 11 Поднасят се с кисело мляко.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...