Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свински пържоли в гювеч

4
Свински пържоли в гювеч
Източник: Диана Димитрова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарязваме лука на колелца.

  • 2

    Почистваме гъбите и ги нарязваме, почистените от костилките маслини също се нарязват.

  • 3

    На дъното на глинен гювеч сипваме малко олио и започваме да редим: свински пържоли, черен пипер, сол на вкус, няколко колелца от лука, гъби, маслини, топено сирене, отново пържоли и така до изчерпване на количествата.

  • 4

    Накрая изсипваме готварската сметана и малко вода.

  • 5

    Фурната не се загрява предварително. Слагаме гювеча и включваме фурната.

  • 6

    Печем на 250 градуса около 2 часа, като периодично отваряме и разбъркваме.

  • 7

    Пече се до готовност, като преди да извадим ястието от фурната, поръсваме с кашкавал и оставяме гювеча без капак, за да може кашкавалът да придобие златист цвят.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Ани Кирякова
27.06.2015 | 12:54
Най-вкусните пържоли на света!
3
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 11:59
Точно такива исках да приготвя.
2
Диана Димитрова
17.01.2013 | 20:13
Стават много вкусни и крехки!
1
тихомира илиева
17.01.2013 | 19:50
Със сирене и сметана не съм опитвала.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D