Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свинско месо в богоявленско гюведже

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Йордановден
Кулинар:
Рейтинг: 2.7
(базиран на 7 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Нарежете месото като за кебап, поръсете го със сол, магданоз, ситно нарязан лук и черен пипер
  • 2 Прибавете нарязаните пиперки, (може и от консерва), горчицата, счуканиякимион и разбъркайте всичко много добре
  • 3 Оставете го на хладно 5-6 часа
  • 4 Разпределете месото и маслото в 4 гюведжета и ги захлупете с капачетата или покрийте с алуминиево фолио
  • 5 Запечете ястието на фурна
  • 6 Преди да го извадите, направете заливка с по 1 разбито яйце за всяко гюведже, поръсете с червен пипер и настърган кашкавал
  • 7 Допечете.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...