Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Селска дърпана баница и лападник

9
Селска дърпана баница и лападник
Източник: Мария Георгиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 4.4
(базиран на 10 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В тава пресяваме брашното и правим кладенче, слагаме солта, оцета и с водата замесваме средно меко тесто, докато спре да лепне.

  • 2

    Тестото се разделя на 16 топчета и всяко едно се разточва на кора колкото чиния.

  • 3

    Всяка кора се намазва от двете страни с олио навсякъде и се редят на плот, в зависимост от пространството.

  • 4

    Приготвяме плънките, като смесим продуктите, предназначени за тях – 3 яйца с 300 гр.сирене за баницата и 3 яйца с 300 гр. сирене. Приготвяме и консервирания лапад за лападника.

  • 5

    Застиламе работната маса с покривка.

  • 6

    Вземаме една кора, раздърпваме я леко с ръце и я поставяме върху покривката и започваме да я обикаляме, разтегляйки я равномерно по цялата периферия, докато отънее и в самите краища, да прозира покривката през кората.

  • 7

    Наръсваме с мазнина и плънка и с помощта на покривката навиваме кората на руло и така докато свършат всичките.

  • 8

    Първата кора я навиваме на охлюв и поставяме в средата на намазана с неразстопен маргарин тава, а всяка следваща - около него, докато се напълни тавата (с диаметър 30 см.). По същия начин и другата тава, но с плънката за лападника.

  • 9

    Поръсваме баниците отгоре с олио и печем в предварително загрята на 200 С до готовност.

  • 10

    Готовата баница се наръсва с вода и се загъва с кърпа да се задуши.

продукти
1 бурканлапад
6 бр.яйца
1 ч.л.оцет
1 с.л.сол
500 млвода
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Elena Ilieva
16.09.2013 | 13:42
Отговор на коментар #8 от Elena Ilieva:
освен това слагам задушен пресен лапад...стига с тези консерви. И по-хубаво от дърпана баница няма :)
8
Elena Ilieva
16.09.2013 | 13:41
препоръчвам плънката да е от лапад и сирене заедно (може и без яйца по желание) - много по вкусно е :)
7
Desislava Stoyanova
04.03.2013 | 15:49
изглежда невероятно вкусна тази баница, ще я изпробвам! :)
6
5 ot men. :) izglejda vkusna i si lichi che e taka
5
Мария Георгиева
25.01.2013 | 22:40
Ще се радвам да я пробваш и да останеш доволна от резултата на вкуса.
4
zvetanka ivanova
24.01.2013 | 22:53
Остава и аз да се пробвам да е направя.
3
Ирина Витанова
24.01.2013 | 22:35
Правила съм я селската дърпана баница и става много,много вкусна !
2
Мария Георгиева
24.01.2013 | 17:42
Не само интересна, а и вкусна.Пробвай!
1
kalinka kalinkova
24.01.2013 | 11:45
Винаги ми е била интересна тази баница.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Много бърза къпана баница
    30 мин.
  • Грис халва
    20 мин.
  • Салата с рукола и варени яйца
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...