Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Селски хляб със суроватка

Селски хляб със суроватка
Източник: Emil Karastoyanov
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разтворете предварително суроватката. От продуктите замесваме тесто, което месим 5-10 мин да стане еластично и да не лепне. Оставяме в намаслена купа, покрито с фолио, да втаса, докато удвои обема си.

  • 2

    Премесваме и оформяме в желаната форма. Поставяме с долната страна нагоре в покрита с кърпа и набрашнена кошничка за повторно втасване. 

  • 3

    След около1 час, или когато почти удвои обема си, обръщаме върху нагрята тава или камък за печене в предварително загряна на максимална мощност фурна с тава с вода на дъното, за образуване на пара. С остър нож правим 2-3 разреза по повърхността и печем.

  • 4

    След 10 мин намаляваме температурата на 200 С и печем още около 50 мин. Изваждаме и оставяме да изстине върху решетка.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Постен бургер
    30 мин.
  • Канелени бисквитки
    20 мин.
  • Зелева салата по азиатски
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...