Измийте и хубаво изцедете ориза. След това го запържете в зехтина за 2-3 минути. Добавете кубчето бульон, сол на вкус и черен пипер.
Налейте гореща вода 1 см над ориза. Намалете котлона на 2 или 1 в зависимост от силата им. Сложете капак на тенджерата и оставете ориза да попие всичката вода.
Не бъркайте ориза, само опитайте дали е готов, ако е необходимо добавете още малко вода, сложете маслото отгоре да се разтопи. Оризът трябва да остане рохкав.
Зеленчуците нарежете посолете със сол и черен пипер леко поръсете със зехтин и сложете на плочата на скарата да омекнат.
Месото за скарата изберете по ваш вкус. Изпечете месото и сервирайте. Можете да използвате и готова кайма за скара.