Загрейте фурната на 150 С.
Сложете хартия за печене във форма с отделящо се дъно.
Сложете плодовете, маслото (безсолно), захарта, меда, ликьора (с вкус на кафе), кората и сока от портокалите и какаото в дълбок тиган. Загрейте сместа до степен почти на завиране, разбъркавайки, за да се стопи маслото. След това оставете за 10 минути сместа да къкри. Махнете от котлона и оставете за 30 минути да изстине.
След като това време мине, добавете яйцата, предварително разбити, брашното, смлените бадеми, бакпулвера и содата. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
Внимателно изсипете сместа във формата и сложете в загрятата фурна. Печете за 60-80 минути, зависи от фурната. Степента на готовност, която трябва да постигнете е, когато забодете острието на нож в средата, да виждате следи по него. Сладкишът трябва да е леко мек в средата.
След като извадите сладкиша от фурната, сложете го на решетка да изстине.
Разделете орехите, половината да останат едри, другите ситно смлени, поръсете готовият сладкиш с тях. Сложете и коктейлните черешки за декорация.
Ако ще поднасяте сладкиша за подарък, го украсете с празнична панделка.
Забележка: Захар Мусковадо е вид кафява захар, която е малко по-лепкава и изглежда влажна. Подходяща е за сладкиши.