Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш "Шоколадова фантазия"

12
Сладкиш "Шоколадова фантазия"
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 150 С.

  • 2

    Сложете хартия за печене във форма с отделящо се дъно.

  • 3

    Сложете плодовете, маслото (безсолно), захарта, меда, ликьора (с вкус на кафе), кората и сока от портокалите и какаото в дълбок тиган. Загрейте сместа до степен почти на завиране, разбъркавайки, за да се стопи маслото. След това оставете за 10 минути сместа да къкри. Махнете от котлона и оставете за 30 минути да изстине.

  • 4

    След като това време мине, добавете яйцата, предварително разбити, брашното, смлените бадеми, бакпулвера и содата. Разбъркайте добре с дървена лъжица.

  • 5

    Внимателно изсипете сместа във формата и сложете в загрятата фурна. Печете за 60-80 минути, зависи от фурната. Степента на готовност, която трябва да постигнете е, когато забодете острието на нож в средата, да виждате следи по него. Сладкишът трябва да е леко мек в средата.

  • 6

    След като извадите сладкиша от фурната, сложете го на решетка да изстине.

  • 7

    Разделете орехите, половината да останат едри, другите ситно смлени, поръсете готовият сладкиш с тях. Сложете и коктейлните черешки за декорация.

  • 8

    Ако ще поднасяте сладкиша за подарък, го украсете с празнична панделка.

  • 9

    Забележка: Захар Мусковадо е вид кафява захар, която е малко по-лепкава и изглежда влажна. Подходяща е за сладкиши.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
elena atanasova
18.11.2013 | 11:03
Супер изглежда, тъкмо за празниците.
11
Маргото
15.11.2013 | 19:17
Отговор на коментар #9 от ана:
Вероятно не ;)
10
Маргото
15.11.2013 | 19:17
Чуден десерт за празниците:)
9
ана
15.11.2013 | 19:00
Няма ли кой да го направи да снима?
8
Женя
15.11.2013 | 18:27
Отговор на коментар #1 от ана:
Да,ще е и много вкусно,но е сервирано страхотно.
7
Женя
15.11.2013 | 18:27
Страхотно е аранжиран.
6
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:35
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
Определено искам да опитам.
5
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:35
Чудесна е идеята.
4
gabriela gabrielova
14.11.2013 | 22:52
Супер съблазнително изглежда.
3
vili deneva
14.11.2013 | 08:42
Отговор на коментар #1 от ана:
Предполагам, че ще е и много вкусен.
2
vili deneva
14.11.2013 | 08:41
Много красива украса.
1
ана
13.11.2013 | 15:52
Много красиво.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...