Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш със сини сливи и извара

9
Сладкиш със сини сливи и извара
Източник: Павлина Илиева Маслева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В голяма купа пресяваме брашното, ванилията и бакпулвера.

  • 2

    Добавяме захарта, олиото, изварата с киселото мляко, прясното мляко, лимоновата кора.

  • 3

    С дървена лъжица разбъркваме леко няколко пъти, не трябва да се бърка много.

  • 4

    Получава се мекo, лепкаво тесто.

  • 5

    Изсипваме го в намаслена тава.

  • 6

    Измитите и подсушени сливи разрязваме на две и ги подреждаме върху тестото.

  • 7

    Поръсваме обилно със захар и с 2-3 щипки канела.

  • 8

    Печем на 180 С до суха клечка.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Radina
19.07.2013 | 11:37
брей, ей това вече ми хвана окото!:) не съм очаквала,че може да се получи сладкиш с извара и сини сливи!
8
ана
16.05.2013 | 18:29
7
тихомира илиева
03.04.2013 | 13:12
Добре изглежда този сладкиш.
6
kalinka kalinkova
02.04.2013 | 21:33
Сладкишът е доста интересен.
5
pepi damjnova
02.04.2013 | 16:32
Звучи ми доста интересно.
4
Орнела Мути
02.04.2013 | 09:05
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
В тази рецепта , какво солено видя ? Изварата е безсолна и доста често се ползва в производството на сладки неща.
3
Орнела Мути
02.04.2013 | 09:04
Много интересно предложение .
2
Надя
01.04.2013 | 18:16
Тази рецепта я знам много отдавна,е с малки разлики:) но предполагам,че вкуса е същия:)
1
Qna Kirkova
01.04.2013 | 17:26
Не мога да комбинирам сладко и солено,просто не ми допада като вкус.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...