Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш с праскови и ядки

Сладкиш с праскови и ядки
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:руска кухня, ОНД
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 2.8
(базиран на 9 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В голяма купа пригответе тестото.

  • 2

    Смесете захарта, брашното, канелата, индийското орехче и джинджифила.

  • 3

    Прибавете прасковите и нектара или портокаловия сок.

  • 4

    Разбъркайте внимателно тестото, за да поеме сока.

  • 5

    Изсипете го в правоъгълна тавичка.

  • 6

    За заливката: смесете 1 чаша от кристалната захар с овесените и бадемовите ядки и 1/2 ч.ч. от брашното.

  • 7

    Прибавете маслото и с помощта на нож накълцайте всичко на големи тестени трохи.

  • 8

    Посипете с тях тестото в тавата.

  • 9

    Печете сладкиша 30-35 минути при 200 С, докато прасковите омекнат, а горният му слой се зачерви.

  • 10

    Поднесете го топъл или със стайна температура, по желание, с топка сладолед.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...