Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш с праскови

5
Сладкиш с праскови
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 10 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте прасковите и ги обелете

  • 2

    Нарежете ги на тънки резенчета и ги посипете с 2 супени лъжици захар

  • 3

    Оставете ги така да престоят, докато приготвите тестото

  • 4

    Изсипете брашното в широк съд

  • 5

    Направете кладенче в средата и чукнете яйцата

  • 6

    Сипете захарта и щипка сол

  • 7

    Омесете тесто и добавяйте малко по малко млякото, като продължавате да месите

  • 8

    В намазана с масло тава подредете оваляните в захар праскови

  • 9

    Изсипете отгоре тестото и изпечете сладкиша в умерена фурна

  • 10

    Като го извадите, го обърнете с плодовете нагоре

  • 11

    Бухналият по време на печенето сладкиш спада леко.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Пияно пиле
13.06.2013 | 16:15
Айде ся голямото изопачаване, не омесваме,ами разбъркваме,чак пък толкова... то се подразбира някак си,ама тряя се чете рецептата до края.
4
Petya Keranova
05.06.2013 | 18:10
Отговор на коментар #1 от Ваня Йочева:
Права сте напълно, освен това сладкиша на снимката не ми изглежда да е изпечен и обърнат. Как тогава се е образувал този борд? Това ми прилича повече на пай ( тарт) ?!
3
Desislava Stoyanova
06.03.2013 | 14:47
Много интересна рецепта,хареса ми :)
2
Ваня Йочева
12.01.2013 | 15:11
Отговор на коментар #1 от Ваня Йочева:
раЗстила, извинете, буквата З ми заяжда:)
1
Ваня Йочева
12.01.2013 | 15:09
Ако се меси, то не би трябвало да се изсипва, а да се растила. Ако се приготвя кексово тесто, то не би трябвало да се меси. Кое от двете? Виждате ли колко са важни думите, дори в писането на рецепти.....
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Есенни ябълки с пълнеж
    15 мин.
  • Лесни макарони със сирене
    15 мин.
  • Сьомга с глазура от кафява захар
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!