Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкият вкус на Сицилия в няколко рецепти

по статията работи: | 14 юни 2014 Прочитания: 3322
Задължително ги опитайте, когато имате възможност
Сладкият вкус на Сицилия в няколко рецепти
Източник: Thinkstock / Guliver

Италианската кухня е една от най-вкусните в Европа, а и в света. Подобно на много други страни с обособени региони, италианската кухня варира от място до място. Да вземем за пример красивия остров Сицилия.


Заради ролята на горещ картоф, който играе в продължение на доста векове между гърци, римляни, араби, испанци, французи, Сицилия е събрала най-добрите рецепти от своите завоеватели преди да се отърве от тях.

 

Нека вземем за пример неповторимите сицилиански десерти, споделени ни от Peika.bg. Именно при колегите ще откриете пълния списък със сицилиански сладкиши.

 

Каноли

 

Вероятно най-популярния сицилиански десерт по света. Едно-единствено каноло е достатъчно да затвори завинаги устата на всеки кулинарен критик. Захар или мед с най-свежата рикота, която сте опитвали. Никоя уважаваща себе си сладкарница в Сицилия няма да ви сервира предварително напълнени каноли. Тестената фунийка се пълни на място със сместа и се поставя финален щрих с избрани от вас сушени плодове, шамфъстък или парченца шоколад.

 

Паста ди мандорле


На остров Сицилия има толкова много бадеми, че дори бадемовата паста съществува паралелно в няколко различни форми. От паста ди мандорле се приготвят всякакви сладкиши, като едно от най-богатите на вкусове блаженства представлява смесена с цитрусови плодове и парчета бадеми бадемова паста, обвита в бял шоколад.

 

Аранча кандита


Никой не захаросва плодове като сицилианците! Захаросаният портокал обаче е истинско изкуство – защото се захаросва цял! Кората му е покрита със солидно количество захар, а вътрешността е скрита в нея, само малко по-желирана от обикновено.

 

Касата сичилиана


Този цветен десерт ще ви поизпоти, докато го приготвите. Включва напоени с ликьор пандишпанови блатове, между които има подсладена рикота. Всичко това е обвито в боядисана в зелено бадемова паста, а върху нея – фрост от яйце и захар. И сякаш това не е достатъчно, следва украса от сушени вишни, портокали и други плодове.

Рейтинг: 4 / 5 , 274 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...