Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сок за закуска - новото кафе!

по статията работи: | 11 април 2013 Прочитания: 4176 2
Закуската наистина е най-важното хранене, особено ако имате нужда от енергия, виталност и лекота
Сок за закуска - новото кафе!
Източник: Thinkstock / Guliver

Странните режими на хранене не спират дотук. За разлика от ограниченията и броенето на калории, обаче, някои начини на хранене постигат много по-добри резултати при свалянето на килограми и поддържането на тонуса.

 

Нова практика, която набира огромна сила и поддръжници по света, разбира закуската като хранене за тонизиране и пречистване, отколкото за претоварване на организма.

 

Закуската наистина може да се окаже най-важното хранене на деня, особено ако имате нужда от енергия, виталност и лекота.

 

Според почитателите на сокове по време на сън тялото се дехидратира, поради което единственото, което има нужда да приеме сутрин, е течност. В най-лекия случай вода с лимон за прочистване, а защо не и още куп витамини и минерали за добро настроение и работоспособност.

 

Практикуващите споделят, че намират изключителна разлика в тонуса си през деня, когато са започнали деня си с прясно изцеден сок. Сравняват го даже с ободряващия ефект на кафето, но без неговия временен ефект и неизбежен спад в енергията.

 

Режимът е особено популярен сред световно известни звезди като Гуинет Полтроу, Никол Ричи, Едуард Нортън, Ким Катрал (фамозната Саманта от поредицата "Сексът и градът"), Алисия Силвърстоун, Колин Фарел.

 

Ето някои от най-харесваните сокове и техните ползи за здравето и жизнеността.

 

Зелен приятел

 

10219

снимка: Thinkstock/Guliver 

 

Краставица, селъри, круши, пъпеш, листа от спанак, лимон.

Този зелен приятел хидратира цялото тяло и има изключително благоприятен ефект върху пречистването на кожата. Спанакът и лимонът ви зареждат с енергизиращия витамин С, а крушите придават приятен сладникав вкус на напитката.

 

Салата в чаша

 

10216

 

Червено цвекло, моркови, селъри, краставица, ябълка, киви, портокал.

Този микс ви зарежда с всички витамини от една салата, но във вид на сок, който се усвоява в пъти по-лесно и бързо от организма. Страхотните детоксикиращи свойства на цвеклото, ябълката и морковите ускорява метаболизма и изхвърлянето на токсините.

 

Протеинова бомба

 

 

Авокадо, банан, конопено мляко (конопено семе + вода), кокосова вода, портокал, канела.

Ако се връщате от тренировка или усещате, че имате нужда от много силна закуска с полезни за тялото мазнини и белтъчини, това е вашият вариант.

 

Тази комбинация от толкова супер храни е идеална за старт на деня, а приятният аромат на канела ни пази от възпаления и регулира нивото на кръвната захар.

 

Добро "кафе"

снимка: Thinkstock/Guliver 


Бадемово мляко, рошково брашно, мака, канела, фурма.

Подобен на карамеления аромат на капучино, това смути съчетава полезните супер-свойства с богат и плътен вкус. Коренът от мака е считан за корен на живота, защото подпомага всички системи, плодовитостта и енергията.

 

Рошковото брашно е подобно на какаото по съдържание на минерали и антиоксиданти, но има драстично по-малко мазнини, което го прави подходящ при отслабване. Бадемовото мляко ви снабдява с калций, а фурмата подслажда напитката с полезна плодова захар.

 

Суперсок

10217

 

Сок от нар, спанак, боровинки, чия, годжи бери, джинджифил.

Всичките неизброими ползи в този сок идват от невероятните витамини и минерали в съставките. Боровинките и годжи са считани за едни от най-силните антиоксиданти. Заедно с чията, която е богата на магнезий, калий, фосфор и редица други микроелементи правят страхотен тандем. А джинджифилът бори инфекциите, енергизира и придава свеж парлив привкус.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Violeta
12.04.2013 | 10:19
Много полезно е да се пие пресен сок!
1
това е много полезно вместо това кафе всеки ден ама навик какво да правя
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...