Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Солена Сланина (Сопот)

Солена Сланина (Сопот)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 1
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Избира се най-крехката сланина откъм гърба. Нарязва се на парчета, широки до 10 см и дълги 25-30 см.

  • 2

    Натриват със сол и се нареждат плътно едно до друго надолу с кожата в сандъче, чието дъно е покрито с пласт сол, дебел 3 мм, а страните му са обвити в пергаментова хартия.

  • 3

    Всеки ред се посипва обилно със сол.

  • 4

    Най-горният ред се посипва с пласт сол, дебел около 5 см и се покрива с пергаментова хартия.

  • 5

    Сандъчето се затваря и след 20 дни сланината е готова. Сланината може да се осоли и като се залее с гъста саламура (на 1 л вода - 300 г сол). Изолирана по този начин от въздуха, тя издържа 6-7 месеца.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Супер лесен шоколадов мус
    > 90 м.
  • Супер засищащ сандвич
    20 мин.
  • Супер шарена салата с киноа
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...