Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Солсбърски стек с гъби

Солсбърски стек с гъби
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:британска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
20 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа сложете каймата, галетата, предварително разбитото яйце, 1 лук - нарязан на ситно, сол и пипер. Омесете добре каймата и оформете от нея 4 порции. 

  • 2

    В незалепващ тиган запечете стековете от двете страни - за около 10-тина минути общо. Целта е да хванат хубава коричка, а не да се сготвят напълно. 

  • 3

    После налейте бульона в тигана. Добавете нарязаните на филийки лук и гъби. Оставете да заври. 

  • 4

    Намалете температурата, сложете капак и оставете за 10 минути. После извадете стековете в отделна чиния. 

  • 5

    Разтворете царевичното нишесте във водата. Сипете го в соса, за да се сгъсти. После залейте с него стековете и сервирайте. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...