Сварете спагетите. Сложете зехтина да се загрее леко на котлона в тиган.
Нарежете чесъна на тънки филийки и го запържете. Добавете панчетата, нарязана на много тънки слайсове.
Сложете доматения сос. Добре е да си го приготвите от пресни домати, лук и пресен босилек. Слага се на котлона и се бърка отвреме навреме. Дръжте го достатъчно, за да се сготви добре. Не трябва да има вкус на пресни домати.
Разбъркайте добре съставките в тигана. Допбавете спагетите в тигана, отгоре сложете нарязаните на жулиени листа босилек. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
Продължете готвенето още няколко минути.
Сервирайте в красива чиния и поръсете щедро с пармезан. Използвайте ситно рендосан и такъв на ленти за по-добър естетически вид.
Повече за тънкостите около направата на спагети аматричана.