Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Специалитет "Царска шатра"

2
Специалитет "Царска шатра"
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Използвайте 4 свински пържоли, подправка за свинско.

  • 2

    За плънката:1 сварено яйце, 2-3 задушени гъби в малко масло, 50 г топено сирене, 50 г пушен бекон, 10 маслини без костилка, 1-2 кисели краставички, 50 мл червено вино.

  • 3

    За шишчетата: 150-200 г кашкавал, 150-200 г шунка, 12 триъгълничета топено сирене.

  • 4

    За панировка: 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 50-60 г галета.

  • 5

    За соса: 250 г гъби, 150-200 мл готварска сметана, 100 мл бяло вино, сол и черен пипер.

  • 6

    За декорация: домати, маслини, лимон.

  • 7

    Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително 2-3 гъби в малко масло.

  • 8

    Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а беконът - на пръчици.

  • 9

    Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио.

  • 10

    Покрийте с фолио и печете до готовност. Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета.

  • 11

    Вземете дървени шишчета и наредете по едно с кашкавал, едно с шунка и едно с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче).

  • 12

    Панирайте ги в следния ред – брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.

  • 13

    Нарежете останалите гъби на филийки, задушете ги в малко олио, налейте бялото вино и сметаната. Подправете със сол и пипер. Гответе няколко минути.

  • 14

    В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос.

  • 15

    Вземете по едно различно шишче, изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Desislava Stoyanova
02.01.2014 | 15:10
брей,че атрактивно! :)
1
Аламинут
02.01.2014 | 12:39
Изглежда доста добре .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...